Till senaste kommentaren

Vad innebär det att Ängelholms kommun arbetar agilt?

Hej,

Ni skriver att ni arbetar på ett nytt sätt - agilt. Vad innebär det? På vilket sätt skiljer sig Ängelholms kommun från andra kommuner?

Mvh
Oskar

Kommentarer

 • Hej Oskar,

  Tack för din fråga.

  Det unika med det agila arbetssättet är arenorna för
  utveckling och service. En agil arena är en samverkansform som vi i Ängelholms kommun använder för att kunna leverera bättre service till medborgarna. Vi samlar ihop de kunskaper som behövs för att snabbt kunna lösa ett problem. Det kan vara personal från olika funktioner inom kommunen och det kan vara personer från exempelvis näringslivet, polisen, kyrkan eller andra föreningar.
  Det viktiga är att de som deltar i arenan kan bidra till att lösa problemet. Alla
  medarbetare i Ängelholms kommun ska signalera om det finns problem som behöver lösas. Till varje agil arena utses en processledare med ansvar för att leda arenans arbete. Processledaren har också ett ansvar att återföra kunskap till övriga delar av organisationen efter genomfört uppdrag.

  Förutom det agila arbetssättet skiljer sig Ängelholms kommun från många andra kommuner genom att vi inte är uppdelade i förvaltningar. Vi har istället en organisation utifrån tre huvuduppdrag; Hälsa, Lärande och familj samt Samhälle. Vi har också Utöver det har vi Servicestöd, som består av HR, Kommunikation, Ekonomi och Kundtjänst och digitalisering.

  Ha en fortsatt bra dag!
  Kajsa Kundtjänsthandläggare
 • Hej, vilka agila arenor Arbetar ni med just nu och var kan jag läsa mer om dem?
  Med vänlig hälsning,
  Kjell-Åke
 • Hej Kjell-Åke!
  Tack för din fråga.

  Jag kommer undersöka saken och återkommer till dig så fort jag har fått svar.

  Ha en fin måndag!
  Med vänlig hälsning,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.