Parkeringsplatser vid Toftaskolan?

Hej jag undrar hur kommunen ska hantera att Toftaskolan är såpass liten och att elev antalet växer massor? Parkeringen runt skolan vid lämning och hämtning är katastof! kommer det byggas fler parkeringsplatser? förslagsvis kan man flytta linbanan och bygga en till parkering där?

Kommentarer

 • Hej Moa!
  Tack för din fråga!

  Vi inhämtar svar angående din fråga och återkommer så snart vi har fått svar.

  Ha en fin eftermiddag!

  Med vänlig hälsning,
  Lotta Kundtjänsthandläggare
 • Hej Moa,

  Nu har vi fått svar angående framtiden och Toftaskolan.

  Gällande skolplanering så finns en lokalförsörjningsplan beslutat av Kommunfullmäktige som påtalar behovet av tre nya skolor i kommunen de närmaste 10 åren. Specifikt gällande Toftaskolan så är det politikerna som med planen som underlag måste ta beslut om det skall byggas till, byggas nytt eller bussa högstadieelever till centrum.

  Vi återkommer med svaret om parkeringssituationen så snart vi fått svar om detta.

  Ha en fin helg!

  Med vänlig hälsning,
  Lotta Kundtjänsthandläggare
 • Hej  Moa!

  Då har jag fått svar från trafikenheten. De tackar för ditt förslag angående att anlägga en ny parkeringsplats strax söder om skolan. Det pågår ett fortlöpande arbete med att förbättra trafiksituationen kring Toftaskolan och i detta arbete utreds bland annat om det finns någon lämplig plats för en ny parkeringsplats.

  Ha en härlig eftermiddag!

  Med vänlig hälsning,

  Lotta Kundtjänsthandläggare
 • Hej igen, nästan 1 år har gått nu och ingen förändring kring parkeringen eller planering kring det. Går det inte snabba på?
  Mvh Moa
 • Hej Moa,

  Jag tar dina fråga vidare till trafikenheten för att höra hur det går i planeringen av parkeringen.

  Med vänlig hälsning
  Marie Kundtjänsthandläggare
 • Hej igen Moa,

  Trafikenheten meddelar att kommunen kommer att utföra arbetet under sommarlovet. Bussarnas av- och påstigningsplats kommer att flyttas och där bussarna stannar idag kommer det att bli på- och avstigning så att föräldrar kan stanna till utmed den sträckan.
  Någon parkering som undersöktes för den västra sidan av skolan kommer inte att göras då det strider mot detaljplanen och kan därför inte genomföras.

  Har du fler frågor är du välkommen åter. Ha en skön torsdag!

  Med vänlig hälsning
  Marie Kundtjänsthandläggare
 • Hej,
  i dagsläget är där en av- och påstigningsplats, tyvärr parkerar även föräldrar där och då mister den platsen sin funktion. Önskvärt hade varit att inte bara ha av- och påstigningsplatser, utan även te.x. 15 minuters parkeringar, så att de föräldrar med de yngsta barnen på skolan som vill följa dom in och ut från skolan/fritids har möjlighet att parkera någonstans.
 • Hej Sara!
  Tack för dina förslag och synpunkter.
  Vi tar ditt inlägg vidare till berörd enhet för svar

  Ha en fin dag!

  Med vänlig hälsning,
 • Hej igen Sara!

  Nu har vi fått svar från vår trafikenhet:

  Tack för din synpunkt.
  Där det idag är på- och avstigningsplats får man inte lämna bilen, utan den vägsnutten är för att man ska stanna till och köra vidare direkt när man har lämnat/hämtat sitt barn. Lämnar man bilen så blir det stopp och bakomvarande bilar kan inte komma fram. Vill man följa sitt barn in till skolan får man välja andra platser att parkera på, inne på parkeringen vid skolan, parkeringsplatsen mittöver skolan utmed Lyckgatan eller utmed andra gator i området. Det finns andra håll som man kan köra och stanna/parkera för att nå skolan, ex Toftavägen/Vretgatan och Åkergatan och sedan gå därifrån.
  Nu är ett ritningsarbete på gång med att ändra busshållplatserna och då kommer det att bli fler platser för att stanna till för på- och avstigning utmed Lyckgatan. Hur det slutligen blir är inte helt klart i nuläget.
  Hoppas mitt svar var till någon hjälp för dig, så du vet var du kan parkera och gå med in till skolan.

  Med vänlig hälsning
 • Hej igen,
  Jag är medveten om att den platsen är avsedd för bara på- och avstigning. Dock verkar andra föräldrar inte vara det, eftersom dom parkerar där för att följa sina barn in. Och då försvinner funktionen med på- och avstignings plats.

  Mitt önskemål var framförallt till tidigare trådsvar om ändring av bussarnas parkering och omvandling till på- och avstigning för föräldrarna. Att exempelvis 15 minuters parkeringar hade varit en god idé för de föräldrar som ska följa de yngsta barnen in och ut. Detta går att göra med redan befintliga parkeringar. Tex 15 minuters parkering mellan kl 8-15, eller liknande. 

  Plus att då hade alla lärare blivit tvingade att parkera någon annanstans, än just närmst skolan. Iaf en del förskolor i Ängelholms kommun har inte parkeringar avsedda för personalen. Utan just korttidsparkeringar för föräldrarna. Där får personalen antingen så snällt betala på betalparkering eller parkera lite längre bort. En uppskattad service till föräldrarna.

  Hälsningar Sara
 • Hej Sara!

  Tack för dina förslag! Jag ska framföra dem till vår trafikenhet.

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.