Ombyggnation av Stadsbiblioteket.

Varför stänger stadsbiblioteket?

Stadsbiblioteket behöver renoveras och i samband med det ska biblioteket byggas om. Under februari hänvisas Stadsbibliotekets besökare till närbiblioteken och till bokbussen. Ombyggnaden av Stadsbiblioteket börjar i vår och beräknas bli klart runt årsskiftet 2021/2022

Var kommer bibliotekets verksamhet att finnas under ombyggnaden?

Under tiden som ombyggnaden pågår kommer Stadsbiblioteket tillfälligt att ersättas av ett bibliotek på Åsbogatan 22 som öppnar den 2 mars 2020. Här kommer Stadsbibliotekets verksamhet att bedrivas fram till att renoveringen är färdigställd och biblioteket flyttar tillbaka till lokalerna på Stortorget. Under februari kan låntagare besöka bokbussen som på vardagar kommer stå på Stortorget klockan 12-14. I övrigt hänvisas besökarna till närbiblioteken under flyttperioden.

Öppettider på Åsbogatan från öppningen den 2 mars
Måndag-torsdag: 9.00-18.00
Fredag: 9.00-17.00
Lördag: 10.00-14.00

Var hämtar jag mina reserverade böcker under flyttperioden?

Från den 2 februari till och med den 2 mars kommer vi pausa alla reservationer med avhämtning på Stadsbiblioteket. Istället är det möjligt att hämta ut reservationer på närbiblioteken. Om du har gjort en reservation med avhämtning på Stadsbiblioteket kan du kontakta ett närbibliotek för att välja ett annat avhämtningsställe

Vad händer med övriga verksamheter som funnit på stadsbiblioteket?

På stadsbiblioteket har det funnits möjlighet att hyra hörsalen samt torgrummet som möteslokal mm. I bibliotekslokalerna på Åsbogatan kommer det inte finnas någon hörsal. För den som behöver en stor möteslokal finns möjligheten att hyra hörsalen på Järnvägens museum som rymmer 118 personer. Bokning av hörsalen kan göras direkt via vårt bokningssystem eller via kundtjänst.

Kommunfullmäktige som hittills har haft sina möten i Stadsbibliotekets hörsal kommer från och med januari 2020 att flytta sina möten till Rönneskolans aula Jarl Kulle på Skolgatan 8.

Galleri Moment, som finns på bottenplan i anslutning till bibliotekets entré, kommer i samband med ombyggnaden att flytta till Gamla rådhuset på Stortorget. Den 25 januari öppnade Galleri Moment i Gamla rådhuset på Stortorget där årets första utställare är Tony Abrahamsson från Lidköping.


Har du fler frågor eller vill veta mer om ombyggnationen av Ängelholms Stadsbibliotek har vi samlat en hel del information på vår hemsida. 

Du är också välkommen att kontakta kundtjänst, 0431-870 00.
Ängelholms kommun Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.