Nu är det fritt fram att lämna in Ängelholmsförslag!

Vilka möjligheter ser du?
Nu kan du som har en idé om hur Ängelholm kan utvecklas gå in och lämna förslag på kommunens hemsida. Du kan även läsa, kommentera och stötta andras förslag. De förslag som får 50 röster eller fler skickas vidare till kommunens politiker.

Gör så här för att lämna ett Ängelholmsförslag:
  1. Logga in på E-tjänsten Ängelholmsförslaget
  2. Fyll i dina kontaktuppgifter
  3. Sätt en rubrik på ditt förslag, beskriv och motivera ditt förslag
  4. Läs igenom sammanfattningen och klicka på slutför. Klart!
Vad händer sen med ditt förslag?
Förslag och kommentarer publiceras på kommunens webbplats så snart de har granskats, senast inom fem arbetsdagar. Är ditt förslag otydligt hör vi av oss för ett förtydligande. Om vi bedömer att ditt förslag snarare rör sig om en felanmälan eller en synpunkt på kommunens dagliga service hjälper vi dig att skicka den rätt. Om förslaget inte godkänns kontaktar vi dig och ger en förklaring till varför.

När ditt förslag publiceras på vår webbplats får du besked om detta via ett mejl. Därefter ligger ditt förslag öppet för röstning och kommentarer under 30 dagar. Du är själv ansvarig för att marknadsföra ditt förslag för att få röster. Med hjälp av dela-knapparna som finns i anslutning till ditt förslag kan du marknadsföra det på sociala medier. Förslaget är publicerat på webbplatsen i 30 dagar även om det får 50 röster innan dess.

Vid röstning gäller en röst per person och förslag. För att kunna stötta ett Ängelholmsförslag måste du vara folkbokförd i kommunen.

Om ett Ängelholmsförslag får 50 röster eller fler skickas förslaget med tillhörande kommentarer till den nämnd som ansvarar för frågan. Politikerna i nämnden tar ställning till förslaget och du får därefter återkoppling med besked om beslut. Nämndens beslut publiceras även på webbplatsen tillsammans med förslaget.

Ängelholmsförslag som får färre än 50 röster under 30 dagar lämnas utan åtgärd men finns kvar på webbplatsen i två år för intresserade att ta del av.

Du måste inte bo i kommunen för att ha en idé om hur vi kan utveckla Ängelholms kommun, men de som bor i kommunen bestämmer vilka förslag som vi ska gå vidare med. Därför är det endast våra kommuninvånare som kan stötta de förslag som kommer in till oss, säger Elisabeth Kullenberg, ordförande i kommunfullmäktige.

Läs mer om Ängelholmsförslaget och se alla aktuella förslag!

Ängelholms kommun

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.