Till senaste kommentaren

Min mor behöver hjälp av hemtjänsten, vem kontaktar jag?

Hej.
Min mor har kommit upp i ålder och känner att det är svårt att klara allt själv. Hon skulle behöva hjälp av hemtjänsten. Vem kontaktar vi för detta?

Kommentarer

 • Hej Eva, tack för din fråga.

  För att få hemtjänst måste din mor göra en ansökan till kommunens biståndsenhet. Hennes behov utreds sedan tillsammans med en biståndshandläggare som utreder din mors behov av hjälp och beslutar om vilken hjälp hon ska få. Vill ni komma i kontakt med kommunens biståndshandläggare eller om du har några frågor ringer du kundtjänst på 0431-870 00 eller till äldrelotsen på 0431-46 80 80. Eventuellt kan ni få hjälp direkt, men om behov av en biståndshandläggare finns kopplar de dig antingen vidare alternativt tar dina uppgifter så att du kan bli uppringd senast nästkommande vardag.

  Som kommuninvånare kan ni även göra en förenklad ansökan om hemtjänst i form av serviceinsatser som exempelvis städ, tvätt, inköp, matdistribution och trygghetslarm. Du fyller då i blanketten Förenklad ansökan om hemtjänst och skickar den till våra biståndshandläggare på biståndsenheten för äldre.

  Vill ni veta mer ingående hur processen går till samt få information om vilka olika utförare av hemtjänstinsatser vi har i Ängelholms kommun så kan ni läsa om det på vår hemsida här, eller ringa Äldrelotsen på 0431-46 80 80

  Med vänlig hälsning


  Kajsa Kundtjänsthandläggare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.