Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Jag behöver hjälp med pengar till hyran, räkningar och mat. Hur kan kommunen hjälpa mig?

Hejsan.

Jag har inga pengar över den här månaden och kan inte betala min hyra eller räkningar, kan jag söka försörjningsstöd?

Tack på förhand.
Susanne

Kommentarer

 • Hej Susanne.
  Tack för din fråga, vad bra att du kontaktar oss.

  Alla som bor i Ängelholms kommun har rätt att ansöka om försörjningsstöd, om de inte själva kan försörja sig eller tillgodose sina behov på annat sätt. Försörjningsstöd är ett komplement till den egna inkomsten och andra ekonomiska förmåner. I första hand har du ett eget ansvar att tillgodose dina behov genom egna inkomster och genom samhällets övriga bidragssystem exempelvis genom sjukpenning, pension, bostadsbidrag, underhållsstöd, barnbidrag mm.

  När du ska ansöka om försörjningsstöd eller har frågor om ansökan är du välkommen på drop-in på stadshuset, östra vägen 2.

  Den som tar emot samtalet ställer en del frågor angående vad som är orsaken till ditt behov av ekonomiskt bistånd, din nuvarande ekonomiska situation, boende och vad du själv har gjort för att lösa din situation.

  Du får din ansökningsblankett gällande försörjningsstöd på Kundtjänst och vi fyller gemensamt i en så kallad checklista.

  Du kan läsa mer ingående om försörjningsstöd, våra öppettider för drop-in samt göra en egen provberäkning på vår hemsida ​här​​​.

  Du är välkommen att återkomma med fler frågor antingen här eller via telefon 0431-870 00.

  Ha en fortsatt bra dag.

  Kajsa Kundtjänsthandläggare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.