Till senaste kommentaren

Förslag för flytt av infart till parkeringsplats vid Englakronan

Hej
Infarten till grusplanen med återvinning, pendlarparkering och parkering till förskolan Änglakronan ligger i dag mitt för grinden in till förskolan. Det känns som en olämplig kombination med fordon och människor.
Grind och stängsel står ju där det står, men infarten är bara bärlager och obundet slitlager med gräs vid sidan om. Anser det därför lämpligt att flytta infarten åt nordväst, närmre återvinningen, finns nästan 20 m att ta av inom samma fastighet (men kommunen är kanske ägare av nästa fastighet också). 

 • Kan inte se att det finns något hinder för nytt läge i detaljplanen (B351).
 • Infarten påverkar inte korsningen med Galoppgatan.
 • Säkerheten för oskyddade trafikanter höjs betydligt.
 • En hjulgrävare, en lastbil och en anläggare så borde jobbet vara gjort på 1-2 dagar, alltså liten åtgärd för stor vinst.
Har själv inga kopplingar till förskolan men besöker återvinningsstationen, oftast på morgonen, och får då lust att köra över gräsremsan istället...

Lite nyfiken på om det finns några planer för denna relativt trista yta? Omnämns ju i detaljplanen som en del av "entré till Ängelholm".

Kommentarer

 • Hej Isak!

  Tack så mycket för dina förslag och frågor. 

  Vi kommer ta vidare ditt förslag och dina frågor till berörda enheter och återkommer med ett svar till dig här i kundforumet.

  Ha en fin dag!
  Med vänlig hälsning,
 • Hej igen Isak!
  Vår en enhet för stadsmiljö vill tacka dig för dina synpunkter och håller på att undersöka möjligheten att flytta infarten till parkeringen.

  Om du har fler frågor är du välkommen åter!
  Med vänlig hälsning,
 • Tack för respons, ska bli intressant att se vad som händer.

  Kom att tänka på ett par saker;
  • en möjlig konsekvens - om infarten flyttas, men gatan utanför grinden ser ut som i nuläget, finns det risk att föräldrar som ska lämna/hämta på förskolan kör rakt fram och ställer framför grinden. Så någon åtgärd för att styra trafiken in på parkeringen och samtidigt hålla gatstumpen efter infarten öppen endast för gång- och cykeltrafik kan vara ett bra komplement till flytten.
  • Sen kan någon grusremsa över södra gräsremsan vara bra att ha så att gångtrafiken ändå inte går via infarten...
  M v h
 • Hej igen Isak,

  Vi ser till att även dessa tankar kommer fram till Stadsmiljö.

  Tack för ditt engagemang!
  Kajsa Kundtjänsthandläggare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.