Till senaste kommentaren

Hur blir jag politiker i Ängelholm?

Hej!

Jag undrar vad jag behöver göra för att bli politiker i Ängelholm?

Vänliga Hälsningar
Ahmed
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Ahmed!

  Vad trevligt att du funderar på att engagera dig politiskt inom kommunen.

  Det finns inga speciella riktlinjer för att bli politiker i just Ängelholms kommun utan vill man bli politiker, bör man hitta ett politiskt parti, vars värderingar man delar och gå med i det. Man arbetar sig sedan uppåt i partiet. Man kan gå interna kurser som anordnas av partiet. Många svenska politiker har eftergymnasiala utbildningar (oftast med samhällsvetenskaplig inriktning).

  Det finns yrkespolitiker och fritidspolitiker. Inom kommunal- och landstingskommunal verksamhet är de allra flesta politikerna så kallade fritidspolitiker. En fritidspolitiker har sin huvudsakliga sysselsättning utanför politiken och sköter följaktligen de politiska uppdragen på sin fritid. Exempel på fritidspolitiska uppdrag är ledamot av kommunfullmäktige eller ledamot av en kommunal nämnd.

  Lycka till med dina framtida åtagande!

  Med Vänliga Hälsningar
  Therese


 • Tack för ett bra svar!

  Vilka är partierna som finns i Ängelholm?
  Hur kontaktar jag dem?
 • Hej Ahmed!

  På vår hemsida kan du läsa mer om kommunens organisation. Här hittar du information om b l a kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Kontaktuppgifter till de olika partierna/medlemmarna hittar du genom vårt förtroendemannaregister.

  Med Vänliga Hälsningar
  Therese

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.