Till senaste kommentaren

Har ni trygghetsboende och hur ställer jag mig i kön?

God middag, jag undrar vad kommunen har för trygghetsboende samt om det finns några privata trygghetsboende?
Hur ställer jag mig kö och hur gammal måste man vara?


Agneta

Kommentarer

 • Hej Agneta och tack för din fråga.

  Ja, vi har två kommunala trygghetsboende i Ängelholm, på Willan i centrum samt Viktoriagården i Vejbystrand. Utöver våra kommunala driver Haaks stenhus ett trygghetsboende i Rebbelberga och Ängelholmshem ett annat, det också på Willan.

  Ett trygghetsboende är ett ordinärt boende där du kan bo så länge du själv vill och kan, det är som att bo i en vanlig lägenhet men med lite utökad service. Du har tillgång till gemensamma utrymmen och aktiviteter.
  Att bo i ett trygghetsboende är i övrigt precis som att bo i en vanlig lägenhet. Du diskar, städar, tvättar och bjuder hem vänner precis som du själv vill. Du som redan har hemtjänst eller andra tjänster kan ta dem med dig till trygghetsboendet.

  Alla som är 70 år och uppåt kan ansöka om en lägenhet på kommunens trygghetsboenden. För att ansöka om trygghetsboende vänder du dig till kommunens kundtjänst för att lämna en intresseanmälan. Du behöver inget biståndsbeslut därför tillämpar vi en regelrätt köprincip. Här kan du läsa mer samt skriva ut en ansökan.

  Har du fler frågor är du välkommen att ringa äldrelotsen på 0431-46 80 80.

  Ha en fortsatt bra dag
  Kajsa Kundtjänsthandläggare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.