Till senaste kommentaren

Vad gäller för förskoleplats vid föräldraledighet och studier?

Till hösten börjar min son på förskola i Munka- Ljungby. Jag kommer då vara föräldraledig samt läsa lite på distans. Han fyller 2 år i augusti. Så jag undrar när man ska anmäla honom om dem 15h/v. Kan man göra det i samband med inskolningen eller dem vill veta det innan? Och det är samma kostnad man betalar fast han går lite mindre? För han är för liten för den avgiftsfri allmän förskola. 

Kommentarer

 • Hej Sofie

  Tack för att du kontaktat oss!

  Tiden du behöver lämna ditt barn anmäler du i en app som heter Tieto education.
  Mer om den kan du läsa på Ängelholms kommuns hemsida.

  Är du föräldraledig är det 15 h/vecka som du får lämna.
  Precis som du skriver så är han för liten för att kunna ha avgiftsfri allmän förskola. Det kan man ansöka om från 1 augusti det året barnet fyller tre år.
  Nu får ni betala för platsen han går på förskolan och han får då även gå på loven. Har man avgiftsfri allmän förskola kostar det inget och då följer man skolans läsårstider, alltså får man då inte lämna på loven.

  Är det så att du kommer att studera ex. två dagar och vara föräldraledig tre dagar får du lämna efter behovet de två dagar du studerar och tre timmar/dag de dagar då du är föräldraledig. Dessa tre timmar/dag kan i samråd med förskolan fördelas på ett annat sätt om det önskas och fungerar för alla. Mer om detta kan du läsa på Ängelholms kommuns hemsida.

  Ha en fortsatt fin dag och välkommen att höra av dig igen om du har fler frågor!
  Med vänlig hälsning
  Maria W Kundtjänsthandläggare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.