Får man elda sitt trädgårdsavfall?

Vi har röjt i trädgården här hemma och undrar om man får elda upp det?

Kommentarer

 • Hej Tommy!

  Tack för din fråga!

  All eldning av avfall är förbjuden i Ängelholms kommun med undantag för följande punkter:
  • Privatpersoner inom detaljplanerat område får elda sitt trädgårdsavfall bestående av grenar, kvistar och löv, veckorna 16-18 på våren samt 39-41 på hösten.
  • Utanför detaljplanerat område kan man få elda sådant avfall som grenar, kvistar och löv året runt under förutsättning att det kan ske utan olägenheter för hälsa eller miljö.
  Verksamheter som handhar avfall som består av kvistar och löv får ej elda detta utan ska transportera detta till avfallsanläggning alternativt kompostera.

  Hör gärna av dig om du har fler frågor,

  Med vänlig hälsning,
  Ängelholms kommun
  (Uppdaterad )
 • Jag begriper mig inte på kommunens IT-policy och hemsida. Det måste väl finnas ett grundläggande dokument som reglerar frågan, inte bara ovanstående "svar" till en som frågat, ett dokument som jag kan hitta via sökfunktionen. Gör det inte det?

  Och inte står det vart man skall höra av sig om man har frågor. En mer svårnavigerad hemsida än Ängelholms kommuns får jag nog leta efter.
 • Hej Lasse,

  Vad tråkigt att du upplever att det är svårt att hitta information på vår hemsida. Jag tar vidare din synpunkt till våra webbansvariga.

  Om du söker antingen "Eldning" eller "Avfall" i sökfältet på www.engelholm.se blir första sökträffen  Avfall och återvinning. Där finns samlad information och länkar kring avfall och återvinning i Ängelholms kommun. Där finns också samma information kring eldning av avfall som i ovanstående inlägg. Du hittar också kontaktuppgifter till NSR som sköter avfallshanteringen i Ängelholms kommun.

  Har du fler frågor så går det alltid bra att kontakta kundtjänst, förutom detta forumet, så finns vi tillgängliga på chatt, e-post och telefon. Alla kontaktuppgifter hittar du här.

  Med vänlig hälsning
  Kajsa Kundtjänsthandläggare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.