Extra grillplatser under pandemin

I samband med Coronapandemin covid-19 har intresset för och nödvändigheten av att mötas utomhus ökat. Ängelholms kommun har därför satt ut tillfälliga grillplatser på ett antal ställen, för att minska trycket på de mer permanenta platserna som redovisas i kartan nedan.

Se i kartan var våra grillplatser finns.

Vi har prioriterat efter inkomna önskemål, där vi vet att det rör sig mycket människor, där det redan finns bänkar och där platsen är lämplig ur perspektiv öppenhet samt tillgänglighet för servicefordon. Just nu behöver vi tömma grillarna varje vecka.

Flera av platserna är allmänna lekplatser eftersom önskemålen nära lekplatser varit många. Det är öppna platser som används av många samt att det vid lekplatser redan finns bänkar att sitta och äta vid. Vi har dock varit noga med att det inte bara ska hamna nya grillar på lekplatser utan på olika typer av platser och fördelade över kommunens orter.

När det blir varmare väder kanske vi behöver flytta en del grillar som står på gräsytor. Dels på grund av att många vill använda större gräsytor till andra aktiviteter på sommaren, men också på grund av eventuell brandrisk och åtkomst för kommunens gräsklippare.

Det kan vara bra att veta att vi har flera önskemål om att sätta grillar vid andra populära utflyktsmål. Men när det gäller privata fastigheter med annan markägare än kommunen kan vi inte placera grill där. Exempel på sådan plats är laxtrapporna (Munka Ljungby) som är belägna inom en privat tomt.

Vi tackar för alla förslag och önskemål och hoppas att de nya grillarna ska komma till glädje!

Ängelholms kommun

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.