Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Erosion på stranden i Vejbystrand

Flera medborgare hörde i början av året av sig och uttryckte oro eftersom att det i en bäck hade gröpts ur mycket sand på stranden i Vejbystrand efter höstens höga flöden. Det hade bildats ca 1,70 meter höga kanter och bäcken gick ganska nära klitterna.
Under badsäsongen har vi haft ökad bevakning för att följa utvecklingen.

Bild från mars 2018
Bild från mars 2018

Bäckfåran är nu uttorkad till stor del och de branta kanterna från i våras är mycket flackare igen.Under sommaren har en del sand blåst upp på stranden och vegetation har etablerat sig på flera ställen, vilket är positivt.

Bild från augusti 2018
Bild från augusti 2018

Vi har också mätningar om sandstaketen igång och ser en positiv utveckling, det vill säga att staketen samlar sand bakom sig som avsett.
Vi vill gärna passa på att uppmana strandbesökare att inte gå bakom staketen, det är ju dit vi vill locka sanden. Det går snabbare om ansamlade högar är kvar och om vegetationen får växa till sig utan trampskador. Stort tack för förståelse!

Vid frågor, kontakta Kundtjänst via 0431-870 00 eller info@engelholm.se .

Ängelholms kommun Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Jag skrev om erosionen redan den 8/4, Svaret från kommunen i HD den 19/4 är    " Förhoppningen är att bäckravinen lagar sig själv vid nästa storm".
  Behöver vi verkligen ha en storm för att bäckravinen skall lagas? Kommunen borde upprätta en åtgärdsplan för att undvika skador på strand och omgivning.
  /Lennart
  Lennart
 • Hej Lennart!

  Tack för din synpunkt!

  Ängelholms kommun har en policy för hållbar och långsiktig förvaltning av stränderna, men den är inte mer specifik än att sandproblemet ska lösas med strandfodring samt att installera andra åtgärder, såsom strandstaket.

  Ravinen är ett problem som inte kunnat förutses när policyn antogs.

  Med vänlig hälsning,
  John Kundtjänsthandläggare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.