Till senaste kommentaren

Belysning på cykelväg till Barkåkra station

Hej,
Jag har sedan ett par månader tillbaka börjat tågpendla några dagar i veckan istället för att köra bil 6 mil varje dag. Nu när mörkret kommit så är det väldigt olustigt att cykla på cykelstigen längs med Kungsgårdsleden, speciellt sträckan längs med Valhall där det ligger väldigt mycket bråte såsom grenar, löv och liknande. Jag har vid ett par tillfällen varit nära att kollidera med mötande som haft sämre, eller obefintlig, belysning och den mötande biltrafiken bländar så det blir ännu svårare att se cykelstigen.
Det saknas även belysning på sträckan från Pomona och ner till Västra Kvarn (Errarps Byaväg), vilket är det enda cykelalternativet, om man inte vill ge sig ut på Kungsgårdsleden den sträckan.
Har ni planer på att sätta upp belysning på dessa sträckor? Det borde egentligen ha gjorts redan när ni anlade Barkåkra station.

Kommentarer

 • Hej Lina,

  Tack för att du har kontaktat oss!

  Jag tar din fråga vidare till vår belysningsingenjör och återkommer med ett svar till dig så snart jag kan.

  Med vänlig hälsning,
  Mathilda Kundtjänsthandläggare
 • Hej igen Lina,

  Vägen tillhör Trafikverket som har påbörjat en vägplan för att anlägga en gång- och cykelväg som kopplar ihop befintlig gång- och cykelväg vid Östra Kvarn med den gång- och cykelväg som finns vid Persikovägen. Det är en utdragen process så det dröjer ett par år innan anläggning kan ske. I utredningen är det inte bestämt om den ska belysas.

  Om du har fler frågor är du varmt välkommen att kontakta oss igen.

  Med vänlig hälsning,
  Mathilda Kundtjänsthandläggare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.