Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Badbryggan vid klitterhus

Hej
Även om det är svårt att tro det om man tittar ut genom fönstret så är det nu bara ca 4 månader till sommarlov och badsäsong. När gör man i ordning badbryggan vid Klitterhus? Varför gör man inte bryggan i betong som på så många andra ställen? Se bara i Båstad där betongbryggan står emot vädrets makter år efter år.

Kommentarer

 • Hej Tina,
  Tack för din fråga.
  Ja visst är det skönt att badsäsongen och lite värme närmar sig. Jag återkommer med svar när jag har fått besked från ansvarig projektledare.

  Ha en fin kväll!
  Med vänlig hälsning,
  Nicole Kundtjänsthandläggare
 • Hej!
  Nu har jag fått information från ansvariga projektledare angående din fråga om badbryggan vid klitterhus. Vi kommer att bygga en ny brygga och arbetet kommer att utföras under 2018. Just nu pågår upphandlingen för vem som ska utföra arbetet. Vi har valt att ha kvar fundamenten och bryggan blir en ny träkonstruktion där den yttre halvan plockas in under vintern. Orsaken till att vi inte har valt betong är att vi tror att en sådan konstruktion skulle öka erosionen söder om bryggan.

  Mer information om stränderna och badplatserna kan du hitta på vår hemsida.

  Ha en fin dag!
  Med vänlig hälsning,
  Nicole Kundtjänsthandläggare
 • Nu har det gått ytterligare tid sedan ert svar men ingenting händer med badbryggan. Om två månader börjar sommarlovet och förhoppningsvis skall det då vara soligt, varmt och badvänligt.
  Är det svårare erosion vid Klitterhus än ex. i Båstad och Torekov?
  Nu har kommunen haft en ocean av tid sedan bryggan förstördes att lösa upphandlingsfrågan, men som vanligt agerar kommunen i snigelfart. Peab som styr och ställer med mycket i Ängelholm kanske vill vinna innevånarnas kärlek och snabbt lösa problemet? Döp den till PEAB-bryggan och problemet är löst.
  Tina
 • Hej Tina,

  Vi har haft ute en upphandling på uppdraget att bygga bryggan med förhoppningen att den skulle vara klar till badsäsongen sommaren 2018. Tyvärr fick vi inte in några anbud med intresset att bygga och därför har arbetet tagit längre tid än vi först trodde. Vi kommer nu lägga ut en ny upphandling. 

  Vår förhoppning är att badbryggan är klar till badsäsongen sommaren 2019.

  Med vänlig hälsning,
  John Kundtjänsthandläggare
 • Som "sommarstad" med en hel del turister under de varmare månaderna som kommer till Ängelholm för att njuta av vår fina strand, så känns det riktigt dåligt att vi inte kan få i ordning en badbrygga till säsongen. Självklart påverkar det inte bara turisternas bild av Ängelholm utan även invånarnas. Under all kritik, så dåligt!

  Mikael
 • Nu verkar bryggan snart vara färdig för säsongen? Vart ser jag information om det på er hemsida? Är det en permanent lösning?

  Per
 • Hej Per.

  Kommunen har valt att bygga en provisorisk badbrygga vid Klitterhus inför badsäsongen 2018. Exakt när den kommer vara klar vet jag inte, men återkommer med ett svar när jag vet mer.

  En ny permanent brygga kommer stå färdig till badsäsongen 2019.

  Ha en fortsatt bra dag!

  Kajsa Kundtjänsthandläggare
 • Hej!
  Vi har nyss fått besked på att den provisoriska badbryggan vid Klitterhus har öppnat och välkomnar badare.

  Ha en fin dag i sommarvädret!
  Med vänlig hälsning,
  Nicole Kundtjänsthandläggare
 • Härligt ! Badsommaren är räddad!
  Per
 • Hej
  Vill bara uppmärksamma er på att stormen Knud har tagit bryggan igen. Med tanke på att ni började bygga på "årets brygga" första veckan i juni i år så har ni nu i och med min reminder nästan 8 månader på er tills dess att det är badsäsong igen. Gjut gärna en i betong den här gången. Erosionen kan inte vara värre här än i Båstad där betongbryggan stått hel och fin sedan den byggdes för många år sedan.
  MVH/TIna
  Tina
 • Hej Tina!
  Tack för informationen om bryggan.
  Bryggan som byggdes i somras var provisorisk och planen är att en ny brygga ska stå klar till sommaren 2019.
  Betongpelarna som finns kvar sedan tidigare ska användas när det byggs en ny permanent brygga och där på kommer en ny träkonstruktion som kommer att bli högre och mer stabil än den förra. Den nya bryggan kommer att vara tillgänglighetsanpassad. Du kan följa projektet med ny badbrygga vid Klitterhus via sidan för pågående projekt på kommunens hemsida.

  Ha en fin dag!
  Med vänlig hälsning,
  Nicole Kundtjänsthandläggare
 • Hej.
  Detta är den information som finns under "pågående projekt".. den obefintliga tidplanen är lite oroande inför 2019 års bad säsong. Och varför träkonstruktion? En vatten/våggenomsläpplig metall sektion av modernt snitt utan spikförband borde utvärderas.

  Per Petersson
 • Hej Per!

  Tack för  ditt inlägg!

  Jag har tagit  din fråga vidare till projektenheten och återkommer med svar.

  Med vänlig hälsning
  Marie Kundtjänsthandläggare
 • Hej igen Per!

  Nu har projektenheten uppdaterat informationen om badbryggan på vår ​hemsida​​​.
  Gå gärna in och läs uppdateringarna.

  Har du fler frågor är du välkommen åter. Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning
  Marie Kundtjänsthandläggare
 • Hoppas att ni får in anbud i tid den här gången så att det inte blir som i somras...
  Med vänlig hälsning/Tina
  Tina
 • Låter utmärkt. Håller tummarna./Per

  Per Petersson
 • Hej!
  Jag tillhör skaran vinterbadarna. Redan innan den senaste stormen lutade trapporna, som ligger närmast stranden, neråt. Det är besvärligt att både ta sig ner- och uppåt trapporna. Önskemålet om förbättringen har framförts för flera veckor sedan till kommunens personal som har jobbat på stranden. Tyvärr har inte felet åtgärdats. Min önskan är att någon skulle göra detta innan det blir minusgrader och då trapporna kan bli riktigt farliga!
  Auli Suoraniemi
 • Hej Auli,

  Tack för din påminnelse!

  Jag har lagt detta som en felanmälan till ansvarig enhet.

  Har du vidare frågor är du hjärtligt välkommen åter. Ha en skön måndageftermiddag!

  Med vänlig hälsning
  Marie Kundtjänsthandläggare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.