Till senaste kommentaren

Vilka trafikåtgärder kan göras på Bäckadalsvägen för att få ner hastigheter?

Ställt frågan tidigare och vi vill återigen påtala att det körs för fort på Bäckadalsvägen! Bussfickor, parkerade bilar och den uppsatta hastighetsmätar tavlan har dålig effekt. (nu är tavlan även skymd av växtlighet, så den bör flyttas) Någon form av gupp och samt ökad växtlighet ex träd vid bussfickorna hade gjort att sikten inte varit helt klar hela vägrakan. I nuläget ” drar” en del bilar full fart rakt igenom. Något måste göras!
Brf Slättkronan/ Anette
(hittade inte de äldre inläggen)
Brf Slättkronan /Anette Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Anette,

  Tack för din fråga.

  Jag tar ditt mail vidare till våra trafikingenjörer så återkommer vi till dig så fort vi får svar ifrån dem.

  Önskar dig en fin dag!

  Med Vänlig Hälsning

  Alexandra S Kundtjänsthandläggare
 • Hej igen Anette,

  Fartdämpande åtgärder önskas av många på våra gator och vägar inom kommunen och vi behöver se till vart behovet är som störst. Fartdämpande åtgärder används i första hand för att hantera negativa effekter som biltrafik har i våra tätorter och syftar till att öka säkerheten för oskyddade trafikanter såsom cyklister och fotgängare. Åtgärderna är ofta fysiska hinder, tex. gupp, pollare, sidoförskjutningar, tätortsportar, alternativ lösningar såsom blomsterlådor etc.

  Ängelholms kommun har i grunden en restriktiv inställning till användning av fartdämpande åtgärder. Anledning till inställning grundar sig i att åtgärderna ofta innebär att trafikproblemet förflyttas från en gata till en annan. En effekt är också att hastighetssänkningen enbart erhålls i direkt anslutning till åtgärden och att sträckorna mellan åtgärderna blir accelerationssträckor.

  Vi sätter inte ut några grindar/bommar då det är en ofta förekommande orsak till singelolyckor bland cyklister. Dessa hinder försvårar också för kommunen drift, driftfordon samt framkomligheten för eventuella utryckningsfordon.

  Hastighetsöverträdelser är en polisiärfråga.

  Önskar dig en fin dag!

  Med Vänlig Hälsning, 

  Alexandra S Kundtjänsthandläggare
 • Hej igen! Tack för snabbt svar, dock inte om bommar jag skrev. Att problemen flyttas har vi noterat då trafiken ökat på Bäckadalsvägen då Östra vägen har farthinder. Att öka accelerationen mellan hinder sker ju också, men lång raksträcka ger lång fortkörarsträcka. Det finns inga gupp på denna väg vilket antagligen fått ner hastigheterna.
  Displaytavlan bör tas ner och flyttas till någonstans där den syns för bilisterna, nu skymd av växtlighet.
  Hur får man hit poliser för hastighetsmätning? Det hjälper ju endast temporärt och inte för trafikmiljön vi har utanför våra dörrar...
  Mvh Brf Slättkronan/Anette

  Brf Slättkronan /Anette
 • Hej.
  Hänger på denna tråd!

  Ni måste börja inse att detta är ett jätte stort problem för de boende runt omkring Bäckadalsvägen, det är bara en tids fråga innan det sker en allvarligare olycka med väldigt tråkig utgång, det sker incidenter nästan varje dag.

  Dessutom är det Ni som är ansvariga för den ökade trafiken på Bäckadalsvägen sedan Ni gjorde om rondellen vid Coop och Nya skolan med mega stora fartgupp, var tror Ni bilisterna kör istället, snacka om att flytta problemen till en annan gata. Citerar eran egna text "att åtgärderna ofta innebär att trafikproblemet förflyttas från en gata till en annan."

  Joakim Hammar
 • Hej igen!

  Vi har tagit vidare era synpunkter och tankar till trafikenheten igen för svar.
  Vi återkommer när vi fått svar från dem.

  Ha en fin dag!
  Med vänlig hälsning,
  Nicole Kundtjänsthandläggare
 • Hej igen!

  Tack för informationen gällande displaytavlan.

  Trafikenheten har ingen kontakt till polisen gällande hastighetskontroller. Ni får kontakta polisen som får hänvisa till rätt person inom deras organisation.

  Då alla fartdämpande åtgärder ska upp i nämnd så finns det möjlighet att skicka in ett Ängelholmsförslag. Det ligger på vår hemsida där ni medborgare sedan kan gå in och rösta. Får förslaget mer än 50 röster under 30 dagar så ska det upp till politikerna i kommunen. Bifogar med en länk till sidan där ni kan lämna in ett Ängelholmsförslag.

  Önskar er en fin dag och en trevlig sommar!

  Med Vänlig Hälsning,
  Alexandra S Kundtjänsthandläggare
 • Jag gör en input här och tycker också att hastigheten har ökat. Även på östra vägen körs den sjukt fort. Vi har vår baksida mot östra vägen och den vibrerar i väggarna när det kommer stora lastbilar och motorcyklar. Har kontaktat er på kommunen tidigare om bullerskydd och sänka hastigheten men då höjde ni hastigheten istället för 50 till 60. Och angående buller så har ni en plan på 10 år för de. //Marina
  Marina persson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.